Grappling / MMA

grappling4

Grappling-ul

Este forma de lupta la sol provenita si optimizata din brazilian jiu jitsu no gi ( fara gi-kimono) fiind influentata si de alte discipline ca si metode și tehnici de mai multe discipline sambo, lupte, judo inchegate intr-o forma completa de luta la sol.

MMA-ul

Acest tip de arta martiala se bazează pe lupta în spatii inchise (cusca, ring) .MIxed martial arts asa cum spune si numele este combinarea de arte marțiale,  metode și tehnici de mai multe discipline martiale. Aceasta include tehnici de grappling sambo, lupte, judo și jiu-jitsu.Rolul decisiv jucat de mașina umana în luptă atletica .Categoria de greutate la open și datele  fizice nu contează.  Restricțiile privind procedeele interzise sunt aproape absente.Lupta diferă de la alte discipline marțiale care, în acest caz, victoria nu este determinată submisie in ce mai mare parte a cazurilor . Victoria tehnica este rara si depinde de punctajul pe  aplicarea tehnicilor și de utilizare a loviturilor dureroase și sau strangulari respectiv s.O altă caracteristică a acestei discipline este  ca echipamentul de protectie folosit in luptă atlet este extrem de sumar . Practic lupta este libera de conditionari sau avantaje tehnice altele decat cele determinate de nivelul de pregatire . Echipamentul este pantaloni scurți , rashgard (bluza mulata cu mâneci scurte sau lungi).

Aproximativ 70% din lupte de stradă se încheie cu lupta la sol, și în acest caz, abilitățile grappling sunt foarte utile.Orice agresor va fi șocat de acest fel de acest tip de contratac de reacția oponentului si de posibilitatea ca el să fie aruncat la pămant. Momentul de surpriză il va pune in postura de apierde teren si va permite dominarea sau postarea pe adversar cu preluarea controlului asupra acestuia si controlul asupra situației. Luptătorul de grappling are avantaje semnificative raportat la  eventuala diferenta de greutate a oponentului și il ajută pentru a învinge adversarii mai experimentați și mai puternici. Chiar dacă nu sunteți un atlet profesionist, detinand informatiile utile despre arta de a lupta și tehnica necesara se constituie in avantaj. Acesta este utilizata în metodele de luptă, deoarece este – o modalitate foarte bună de a-ti menține o forma fizică bună.În plus, competențele dobândite în sala de clasă poate fi folosit cu succes ca un tehnici de auto-apărare.